Eindelijk een krant met alleen maar het goede nieuws van de wereld. Het kan zelfs objectief en hoeft niet eens naief te zijn.
maandag 2 januari 2012
2012 en uw uitgaven
We beginnen het nieuwe jaar met nieuwe moed en hoop. Wat blijft er van ons geld nog over op het einde van de maand als we de rekening van de electriciteit en gaz hebben betaald? Wat zal de regering uitspoken met onze spaargelden en zullen onze beleggingen nog meer zakken dit jaar? Moeten we opnieuw leren rekeningen van 1 naar 40 in Belgische Franken? Het zal een jaar vol uitdagingen zijn, daar wordt door niemand aan getwijfeld.
Toch is niet alles negatief. De automatische loonindexering blijft bestaan. Het wankelde even op het einde van 2011, maar de regeringskandidaten beslisten om de koopkracht van de Belgen overeind te laten staan. Als de basisproducten omhoog gaan, gaat uw loon mee de hoogte in.
Wat nog verandert is het bankgeheim. Om daaraan te werken zullen de Belgische banken al de rekeningen met de daaraan gekoppelde namen doorgeven aan de Nationale Bank. Zij zullen deze informatie centraliseren in het kader van de opheffing van het bankgeheim in geval van vermoeden van fiscale fraude. Als u niet fraudeert, is dit goed nieuws. Elke euro die de staat wint door de bestrijding van fraude is een winst in het laatje van ons allemaal.
John Crombez, de nieuwe staatssecretaris voor Fraudebestrijding, hoopt dit jaar liefst 1 miljard euro binnen te halen. Dat is 1 miljard dat niet uit de zak van de belastingbetaler moet komen. En er is nog groeipotentieel. Geschat wordt dat in België jaarlijks voor 7 tot 10 miljard euro gefraudeerd wordt.
De staat houdt zich ook vast aan de dienstencheques. Zij zullen voor belastingvoordeel blijven zorgen en tevens werkgelegenheid scheppen. In 2012 zal u nog steeds tot 2.600 euro per jaar aan dienstencheques kunnen kopen. Dat levert een fiscaal voordeel op van 30%. Per cheque betaalt u 5,25 euro.
bron: NETTO.be
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten