maandag 2 mei 2016

Reddingshonden verdienen ook medailles

 De aardbeving in Ecuador heeft het land zwaar getroffen. In de regio 7
Een hele regio is hiermee bijna afgesloten van elke economische activiteit, en er wordt nog steeds naar mensen gezocht terwijl er andere mensen afgesloten zitten van de rest van de wereld. De hulpdiensten van heel het land werken op volle toeren. En bij deze activiteit is de labrador Dayko gestorven. We staan te weinig stil bij de mensen die werken met honden om onze veiligheid te garanderen of om onze veiligheid terug te geven.
Ook op Zaventem lopen honden rond, zij komen raar of zelden in het nieuws. En deze viervoeters en zeker hun begeleiders, verdienen meer dan een pluim. Onbaatzuchtig zetten de begeleiders zich 24 uur 7/7 in om deze honden op te leiden en hun vertrouwen te winnen. Hun liefde is onbaatzuchtig. En dat zien we bij Dayko die stierf van ontbering en oververmoeidheid nadat hij 7 mensen redde van de aardbeving in Ecuador.

Dayko was 4 jaar en een reddingshond van de Ibara brandweer. Vorige vrijdag stierf hij nadat hij oververmoeid geraakt tijdens de zoektocht tussen de brokstukken van de aardbeving. Op de facebook van de Ibara brandweer wordt een hulde gebracht aan deze dappere vriend, en wordt hij begraven achter de kazerne.Geen opmerkingen:

Een reactie posten