woensdag 9 december 2015

Europa zoekt zijn weg

Europa heeft er een weekeind op zitten rond werkgelegenheid en sociale politiek. De raad hield een gedetailleerde discussie rond de vrouw aan de directietafels van grote bedrijven. Ze kwamen niet tot een vergelijk, maar de discussie werd wel losgegooid. Er is nog een te groot verschil in visie rond waar de europese richtlijnen naartoe moeten met dit gegeven. 

Wel werd er een raakvlak gecreeerd om een richtlijn uit te schrijven rond integratie op lange termijn iz de werkloosheid op de arbeidsmarkt. Het statuut triple A komt dichterbij. Deze formule kan enkel klaarheid scheppen voor alle Europese burgers als er een balans is tussen wat regeringen nodig hebben en waar er zeker vraag naar is. Dit vraagt een goede coordinatie tussen EPSCO en ECOFIN, de HR van de Europese unie enerzijds en het economisch, financieel en industrieel Europees orgaan, anderszijds. 
Verder is de kijk op het verschil in gender besproken. De Europese visie rond dit item voor 2016-2019. De prioriteiten van Europa liggen in de jaarlijkse groei van 2016. Sociaal, economisch en zeker op de arbeidsmarkt, moeten we toekijken dat zowel mannen en vrouwen toegang krijgen tot dit triple A statuut. 

Er moet een eenheid komen in gender op het niveau van het beleidmaken, bij de beslissingnemers en bij de sleutelfiguren van de economische,sociale en politieke raadgevers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten