donderdag 10 december 2015

Een Flanders op Sint Maarten
Sint Maarten ijvert al jaren met een gezonde strandpolitiek. Ze houden elk jaar een grote strandopruim. Deze keer gaan ze iets verder. De wet wil dat de illegale zetels en parasols worden weggehaald en enkel mensen met een licentie een zaak op het strand mogen uitbaten. De Controle voor Gelijkheid heeft een herziening gevraagd omdat ze vermoeden dat de gelijkheid hierdoor in vraag wordt gesteld. De zaken die nu op het strand worden uitgebaat, komen in een soort van grijze zone terecht. Cécilien Richardson Flanders (73), eigenaar van de Captain Frenchy’s, zegt dat de hele controversie uit proporties is gegroeid. De beslissing is genomen zonder samenspraak en wordt strikt nagestreefd, hierdoor komen de terrasjes van de restaurants in zanderige bodem. 
Flanders vraagt aan de politiekers om de gans met de gouden eieren niet te doden. De wildgroei tegengaan is goed, de stranduitbating controleren is een must in het huidige tourismeklimaat, 'maar doe het in samenspraak'..
Flanders startte zijn strandrestaurant na de grote storm Luis in 1989. Luis verwoestte alles op zijn pad. 'Nadat mijn restaurant in het dorp verwoest was, kwam ik naar het strand dat mijn familie reeds generaties onderhoudt. Ik betaal belastingen, mijn strand is niet privé, iedereen is welkom, WIFI is gratis.' De stranduitbater ijvert voor een eerlijke uitbating van de kust van Sint Maarten, goed voor een rijkelijke stroom aan toeristen, elk jaar. Hij bevestigt dat er wantoestanden zijn op het strand en is ook voorstander dat deze hard worden aangepakt. 'Diegene die het strand en de zee respecteren, geef hen een eerlijke kans'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten