zaterdag 12 september 2015

En toen was het zijn eerste schooldag in Vlaanderen

Veel mensen blijven niet onbewogen bij de berichtgeving rond de vluchtelingencrisis. Ze willen iets dóen. Wil jij op school een actie op poten zetten? Samenwerken met opvanginitiatieven in de buurt? In de klas rond het thema werken? Zoek je inspiratie en/of materiaal? Klasse maakte een overzicht.

Syrische jongen leunt tegen muur

Educatief aanbod

Brochures en lessenpakketten

  • School Zonder Racisme heeft een vormingsaanbod op maat van scholen. Voor alle graden van het secundair onderwijs is er een interactief vluchtelingenspel. De leerlingen komen in de schoenen te staan van een vluchteling. Tijdens hun reis moeten ze allerlei denk- en doe-opdrachten uitvoeren. Een combinatie van spel, duiding en gesprek zorgt voor een aangename leerervaring. Er is ook een rondleiding ‘Vluchtelingen in de Noordwijk’.
  • UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, biedt de toolkit ‘Meer dan een nummer’ aan rond asiel en migratie binnen de Europese Unie. Hij is ontworpen om leraren te helpen jongeren in het secundair te betrekken bij een geïnformeerde discussie rond het onderwerp.
  • lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten