zaterdag 4 juli 2015

Roaming wordt goedkoper

De EU staat onder vuur de laatste weken. Het optreden van de Eurozone is niet echt gezond te noemen. Weer krijgen banken, prive en speculanten hun zin. Het geloof in de politiek krijgt een ernstige deuk. Maar niet alles is kommer en kwel en we kunnen de EU niet overboord gooien voor een paar hebberige kinderen.
Neem nu de roaming, kosten op je telefoon die je maakt als je naar het buitenland reist. Iets wat in Europa vaak gebeurt en gestimuleerd wordt. Na 12 uur onderhandelen, slaagde de Letlandse presidentie erin om het Europese Parlement te overhalen nieuwe regels aan te nemen voor het mobieltje. Gratis roaming en een open gezond internet, gekend onder de Net Neutrality Rules. Uiteraard moeten de leden van Europa nog hun ja confirmatie geven.
Begin nu niet dadelijk te rommelen in je roaming, want de regels gelden pas vanaf 30 juni 2017. Tja, de administratieve Europese molen, draait niet op wind, wel op harde ambtelijke arbeid. Toch zullen de kosten al verminderen in 2016.

a maximum surcharge of €0.05 per minute for calls, €0.02 for SMSs and €0.05 per megabyte for data.
Protecting open internet

Onder het vrij en beschermd internet, verstaat de EU dat het voor iedereen in Europa mogelijk moet zijn om gelijke toegang te hebben tot de internetservice. Blokkeren of opzettelijk vertragen van de netservice mag dan nog alleen onder zeer strikte omstandigheden. Bijvoorbeeld om een cyberattack te counteren of af te slaan.
'Dit is een groot succes voor de Europese Unie onder het Letse voorzitterschap,' zegt Anrijs Matiss, minister van Transport. 'Het Letse voorzitterschap stopte veel energie in dit voorstel. Het Telecom Single Market voorstel werd door ons totaal herzien, opgemaakt van nul en tot een overeenkomst uitgewerkt. Dat was onmogelijk zonder de positieve en constructieve ingesteldheid van de Europese leden, het Parlement en de Europese commissie.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten