vrijdag 3 juli 2015

Messi tegen heel Chili

In Zuid-Amerika spelen ze zaterdag de finale van de Copa America. Het gaat tussen het voetballand Argentinie en zijn directe buur, Chili. Niet alleen op voetbalgebied rivalen, ook een echte durby zoals Belgie/Nederland. Heel Argentinie zal zich zondag in het lichtblauw huldigen. Terwijl Chili als underdog, het uiterste uit de kan zal halen.
Messi, Kun, Tevez, Di Maria en de knapperd en keeper, Romero, dwingen respect af. Zij wonnen met 6-1 tegen Paraguay, en land dat op voetbalgebied zeker te vrezen is. Chili staat  op zijn achterste poten en kijkt reikhalzend uit de mooie beker. La Roja speelt met een man meer op de bank, hun eigen publiek.


Als Chili de Amerikaanse beker wint, nemen ze automatisch deel aan de Confederale Beker in 2017 in Rusland, en dit voor de eerste keer. Jorge Sampaoli, de Chileense trainer, is er helemaal klaar voor. 'Chili zal voor de eerste keer de Amerikaanse Beker winnen', herhaalt hij onvermoeid in de pers. De 'Albiceleste' squad moeten ze dan nog eerst even passeren. 
Dat de emoties hoog oplopen is te zien in de sociale media. Spelers van Chili en Argentinie orkestreren er hun supporters. Marcelo Diaz, Chili, was zo ontgoocheld bij de uitschakeling van Chili, dat hij een brief schreef in Twitter. Daar verontschuldigde hij zich, als speler, als professioneel, maar zeker niet als Chileen. 'In de Copa America' nemen we revanche!' en hij is er dicht bij.

"Vandaag staan we waar we willen staan, en deze kans gaan we niet laten voorbijgaan,' lezen we in zijn twitter, "Vamos Chile"


In Argentinie spreekt Di Maria zijn twijfels uit over het gegarandeerd succes tegen Chili. De speler die samen met Messi in 2007 als Sub 20 de Wereldtitel in de wacht sleepte, denkt met veel respect terug aan de moeilijke uitschakeling van Chili in de halve finale, in Canada en de Rojas spelen bijna met dezelfde opstelling als toen'.

Er zal zeker vuurwerk te zien zijn in het Estadio Nacional, in Santiago de Chile. Een weerwraak van Chili voor 2007, voor de wereldbeker 2014, voor al die jaren dat ze niets konden winnen... Na een decada met een Argentijnse trainer, Bielsa, zijn ze er klaar voor.
Angel Di Maria maakte in 2007 de enige Argentijnse goal die Chili naar huis stuurde. 'Het was een mooi moment en een van mijn mooiste goals,' vertelt hij, 'het stadion zat vol Chilenen, het was toen muisstil...dat zijn momenten in je carriere die je nooit vergeet.'
'Door deze overwinning, zullen we de harde WK2014 achter ons kunnen laten. Het was een moeilijk jaar, maar deze Copa is werkelijk op ons lijf geschreven!' zet Di Maria op zijn twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten