zaterdag 6 juni 2015

Gladiatoren uit ArgentinieEn daar trekken de gladiatoren de arena in. Juventus en Barcelona, Juve y Barce. Het feest in Berlijn is sober, doch mooi. Messi en Tevez, daar draait het nu om, 90 minuten lang, Argentinie wint altijd, een mooie uitgangspositie. 
De UEFA Finale start in een paar minuten. De twee Argentijnse topspelers praten gemoedelijk voor ze het veld opgaan, daar op het gras zijn ze elkaars rivalen, hier in de gang zijn ze 'dos muchachos argentinos' (twee Argentijnse gasten).  Als professionals praten ze voorzichtig achter hun hand. Journalisten kunnen liplezen, dat weten ze uit ervaring. 
Tevez zei gisteren in de Argentijnse kranten: 'Ik heb hier in Argentinie meer charismo maar Messi blijft de beste van de wereld.'

Carlitos (Tevez) ontvangt vanuit Argentinie meer liefde van zijn supporters. Messi heeft zich in de nationale wedstrijden nooit echt bewezen. En Carlitos moest vorige keer thuisblijven voor nog steeds duistere redenen. Nu fluistert men dat het te maken heeft met de fraude, weddingschappen ed die aan het licht komen van de FIFA.
Naast Tevez en Messi hebben de Argentijnen ook nog de grote Macherano in het middenveld van Barce. Het zal een titanenstrijd worden.

Tevez geeft een lofrede aan zijn vriend Messi: 'Het is een voetballer van een andere planeet, en toch kan hij de harten van de Argentijnen niet echt raken. Dat laat hij over aan mij,' waarna hij luidruchtig en sympathiek lacht. En we zijn drie minuten verder met een pracht goal van Barce. Een prachtig samenspel tussen Iñesta en Rakitic sluit af net naast de topjes van de vingers van Buffon, de Pfaff van Italie. 

De goldenboys sinds hun jeugd samen op het veld

Terug naar ons verhaal van Tevez en Messi. 'De finale in Berlijn is 1 match, daarom kunnen we alles geven. En vuurwerk zullen we zeker tonen, tot de bloemekee toe!' 

Barcelona is niet te onderschatten. Neymar, Suarez, Messi... 'We zullen het beste trio van de wereld tegenover ons krijgen. Juventus is gewoon om te werken, nooit laten we ons hoofd hangen, tot de laatste seconde,' zegt de strijdvaardige Apache, zoals hij in Argentinie genoemd wordt.
Gigi Buffon

Bij Juventus is hij de superster. Met zijn goalrecords voor deze ploeg, 7 in de Championsleague en 20 in de Italiaanse competitie dit jaar. 'Dat Barce maar uitkijkt voor Juve en zijn stormtroepen, onze keeper, Gigi staat achter ons als een burcht!'


Buffon heeft zeker zijn werk... de druk van Barce op deze superkeeper is enorm en we zijn nog geen 15 minuten verder. Deze redactie gaat nu kijken en supporteren voor de winnaars, want in Argentinie zal het deze avond altijd feest zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten