vrijdag 19 juni 2015

Economie, de wereld is als een muntje
Over economie staan onze kranten vol, over ecologie ook, als is het goede nieuws op deze twee fronten iets moeilijker te vinden, doet De Redactie zijn uiterste best om er een zomereditie aan te besteden. Niets ontspannender dan wat economische lectuur op het strand en tijdens je hikingtochten. En wat dacht je om terug naar de schoolbanken te gaan. Wel naar een klaslokaal met olifanten, giraffen of besneeuwde bergtoppen. Het moet niet eens zo exotisch zijn, het kan ook op de keukentafel.
Wat heeft thuisonderwijs te maken met eco of economie? Heel wat, het houdt al een hoop verkeer van de baan. Nu het thuiswerk nog niet echt van de grond komt in België, voor welke duistere reden ook, komt misschien het thuisstuderen er wel door.
Dat denken alvast de mensen van het CVA, Centrum voor Afstandsonderwijs. Zij geven al jaren vervolmakingscursussen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Dit jaar zetten ze ook het secundaire onderwijs weer op het programma.


Het klassieke schooljaar is bijna rond. Tijd om aan het volgende te denken. Studeren op je eigen tempo, van thuis uit, zonder geld en tijd te verliezen op bussen, trams of treinen. Naast je middelbaar ook tijd hebben om je hobby uit te bouwen, je job te doen? Allemaal argumenten om het thuisstuderen even van nader te bekijken. Ook voor kinderen die op een andere manier nood hebben aan onderwijs. Voor hen waar de schoolbank geen plaats is om iets te leren.
Getuigen te over, Mathias, een krak in wiskunde, moest zijn jaar opnieuw doen voor zijn Frans. Zijn papa hield hem thuis en gaf hem wiskunde in het Frans. Een jaar later had Mathias het door: je kan gewoon rekenen int Frans en het geeft je dezelfde uitkomst als in het Nederlands. Het is geen taal voor ruimtemannetjes, het is gewoon Frans...
Of  Chantal die met haar familie de wereld rondreist en in Peru, Colombia of Turkije haar Geschiedenistoets instudeert. Om niet over haar Aarderijkskunde cijfers te praten!
Wat heeft het met economie te maken? Een hele hoop, deze leerlingen leren het leerprogramma, maar heel wat meer.  Het worden creatieve en flexibele mensen. De nieuwe ondernemer of werknemer van de toekomst. De economische regels zullen heel wat veranderen de volgende 10 jaar en daar passen deze mensen perfect in.

Het CVA geeft je na slagen, een erkend diploma secundair onderwijs, zowel op TSO als BSO niveau.


Officiële leerplannen
Het cursusmateriaal van deze opleidingen werd speciaal ontwikkeld aan de hand van de officiële leerplannen van de overheid, zodat je een maximale kans op slagen hebt. Hét voordeel van onze thuisopleidingen is dat je via ons online leerplatform begeleiding krijgt van professionele vakdocenten, aan wie je tijdens het studeren al je vragen kan stellen. Zo bereid je je optimaal op je examens voor.
Erkend diploma
Via ons unieke onderwijssysteem studeer je van thuis uit, op je eigen tempo de cursussen in. Voel je je klaar om examen af te leggen? Dan plan je een afspraak bij de Examencommissie in Brussel. Het uitgereikte diploma secundair onderwijs is 100% evenwaardig aan het diploma in dagonderwijs.
Je kan ermee terecht in alle vormen van hoger onderwijs, of solliciteren voor alle jobs waarvoor een diploma secundair onderwijs vereist is. Meer dan achthonderd studenten gingen je reeds voor en legden met onze cursussen succesvol examens af!


Nog vragen? Kom naar een infosessie!
Twijfel je nog of heb je nog verdere vragen? Kom dan zeker eens naar een infosessie. We reserveren drie info-avonden voor jou, waarop je een antwoord krijgt op al je vragen:
==> Antwerpen: 25 juni om 19.00 uur (Frankrijklei 127, Antwerpen) Schrijf je in
==> Gent
: 1 juli om 19.00 uur (Elfjulistraat 39a, Gent) Schrijf je in
==> Hasselt
: 2 juli om 19.00 uur (Simpernelstraat 27, Hasselt-Kuringen) Schrijf je in
Programma:
19.15 uur: Start infosessie 'Secundair Onderwijs via thuisstudie'
19.45 uur: Mogelijkheid om vragen te stellen
20.00 uur: Kijk je cursussen in

Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan via één van bovenstaande links in met je naam en de locatie van jouw keuze. Je krijgt dan van ons nog een bevestigingsmail.


Tot snel!

Met vriendelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten