donderdag 2 april 2015

CO2 uit de luchtKoel- en klimatisatiebedrijf Cooltech uit Alken wil koploper worden in de bestrijding van CO2 uitstoot. Zij plaatsen een complete CO2 installatie. Nu koelgas R22 verboden is sinds januari 2015 en ook andere F-koelgassen aan hun uittocht bezig zijn, breekt de strijd om het meest ecologisch verantwoorde alternatief los in de koelsector. Cooltech wil hier de leiderspositie innemen met hun Full CO2 koelinstallatie met geïntegreerde HVAC.

Primeur in Kessel-Lo

De Carrefour-supermarkten in Kessel-Lo en Brustem konden als eersten ter wereld profiteren van deze milieubewuste ‘all-in-one’-installatie: zowel koeling van de producten als koeling en verwarming van de winkel en sanitair warm water (d.m.v. warmterecuperatie) worden allen door dezelfde installatie geregeld. Dit is zowel energie- als kosten- én plaatsbesparend.

Experts in huis

“Wij vonden het belangrijk om van meet af aan kennis en ervaring op gebied van CO2-koeling in huis te hebben”, licht Kristof Nagels, Business Unit Manager bij Cooltech, toe. “Hiervoor investeerden we al vroeg in een eigen Research- en Developmentafdeling die zich specifiek toespitst op CO2 –innovaties. Naast ontwikkeling, doen we ook de installaties en service zelf.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten