woensdag 25 maart 2015

Prinses Astrid bij de sjeiks
De Belgische prinselijke missie wordt tegenwoordig geleid door Prinses Astrid. Zij begeleidt Belgische ondernemers en ondernemers organisaties en onderzoeksinstituten naar het buitenland om commerciële contacten te leggen en dit met een zeer aparte flair. Deze keer trok de Belgische missie naar de golfstaten. In Qatar zijn er elf contracten en akkoorden ondertekend. Het gaat onder meer om biomedische onderzoeksprogramma’s en een belangrijk bouwcontract met de haven van Doha. Het Antwerpse bouwbedrijf Aertssen sloot een contract van 62 miljoen euro voor de uitbreiding van de haven van Hamad met 3 km2.
Het Vlaamse onderzoeksinstituut VITO tekende dan weer princiepsakkoorden over onderzoek rond diabetes, de uitwisseling van studenten met de universiteit van Qatar en een contract met een Qatarese firma die werkt rond duurzame bouw.Daags voordien had de Universiteit van Luik de nodige handtekeningen gezet onder akkoorden rond onderzoek naar voedingsverrijking, genetische verbetering van schapen en aquacultuur van algen.
Het Luikse biofarmabedrijf Kitozyme zal dan weer voor het eerst onder eigen naam producten verkopen op basis van plantaardige chitosan in Qatar, Bahrein en Oman.
Voorts creëerde het Brusselse bemiddelingscentrum CEPANI formele banden met zijn Qatarese evenknie. Beide werken rond het zoeken naar bemiddelde oplossingen voor bedrijven met onderlinge conflicten.
Tot slot werden ook akkoorden getekend rond kleding, media, werfvoertuigen en niet-alcoholische dranken met zicht op de Wereldbeker voetbal van 2022.
De komende dagen doet de economische zending Abou Dhabi en Dubai aan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten