dinsdag 20 januari 2015

Vrouwvriendelijke wereld, geweldloos


Vrije meningsuiting en geweldloos veranderen van de maatschappij, het is mogelijk en het gaat hand in hand. Deze week kwam ik twee voorbeelden tegen in die zin. In Nederland komt het Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie) met een plan om de prostitutie terug te drijven. In Engeland kleedt zijn topless model in The Sun.

Het Kamerlid Segers in Nederland  dient een wetsvoorstel in om pooier zijn terug strafbaar te maken. Vooral om de uitbating van meisjes en vrouwen in te dijken. Dat meldt hij in een interview in de kranten van De Persdienst. In 2000 verdwenen het pooierverbod en het boordeelverbod, en nu wil Segers het pooierverbod opnieuw vastleggen in een wet. Hij stelt dat het moeilijk is om in de rechtbank pooiers te pakken. Om dwang, uitbuiting en mishandeling van vrouwen tegen te gaan, komt hij met een initiatiefwet. Segers wil samen met andere partijen werken aan een goed beleid.

In het Noorden zien we ook een vrouwvriendelijke maatregel. The Sun brengt al 45 jaar een naakte of topless dame in haar krant. Er is reeds even lang protest om deze krant niet meer te kopen voor diezelfde reden. Page 3 is al jaren een vrouwonvriendelijke foto, vinden de vrouwenbewegingen in Engeland. Heel stilletjes zijn ze er nu mee gestopt en zien we op Page 3 een dame in bikini, negligé of andere lichte lingerie.
Volgens insiders stond er op de inside memo: 'Deze verandering kan teruggedraaid worden als blijkt dat de verkoop van The Sun hiermee daalt.'
Er is hoop en nu maar hopen dat de mannelijke bevolking klaar is voor deze verandering.
Maandag werd het model gekleed in Victoria's Secret.
De protestbeweging 'No More Page' heeft een ruim publiek, van bekende modellen tot politiekers en vrouwenbewegingen. The Sun is een familiekrant en op de derde pagina misstaat dan het blote model.
De Ierse editie heeft reeds langer zijn dame op page 3 gekleed.  Men zegt dat het bevel van de top komt. De krant is eigendom van de grote persmagnaat Murdoch. De woordvoerder van No More Page 3 vindt dit een grote overwinning. Een stap verder naar het respect toe van de vrouw en dit wereldwijd.
Voor men de knoop doorhakte, voerde de persgroep een poll uit in een tweet: 'wat vind je aantrekkelijker, een blote vrouw of een schaars geklede.' De uitkom is te bekijken in de vernieuwde Sun pagina 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten