zondag 5 oktober 2014

School project 'Vriendelijkheid'


In Canada wordt reeds 5 jaar de wedstrijd 'vriendelijkheid' in de scholen georganiseerd. Hierbij worden scholieren en studenten aangespoord om tijdens de Internationale week zonder geweld, een initiatief naar voor te brengen dat meer vriendelijkheid kan brengen in de maatschappij. De daad of het initiatief moet random gebeuren en zonder aankondiging. De vriendelijke daad moet wel een provocatie zijn om anderen aan te zetten om zo een kettingreactie te veroorzaken. Geen makkelijke opdracht. 
En toch is het simpel: de deur voor iemand openhouden, een tekening maken om iemand op te beuren, afval bij elkaar te rapen op het schoolplein. Reeds 5 jaar wordt bewezen dat de kleinste daden grote invloeden kan hebben op studenten. Het zet hen aan om positief en constructief te denken en te handelen. Dit jaar is het moto: 'vriendelijkheid is nog nooit zo makkelijk geweest'. De week van de vriendelijkheid loopt van 14 tot 20 oktober. 
We kunnen misschien allemaal een beetje meedoen. Heel de wereld, studenten van 7 tot 107, een toevallige daad van vriendelijkheid dat niet ongemerkt voorbij gaat aan onze medestudenten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten