zondag 28 september 2014

Van ne chasse Patate tot vijfde beste ter wereld


Een zware koers in Leon, Spanje. Regen, kwalitatief hoge ploegen. Het peloton slingerde de Sil achterna, tot aan de eindmeet. Bij de vrouwen zit Pauline nog altijd op haar troon. Zij wint overduidelijk ook deze wereldbeker 2014. De eerste Belgische is Sofie De Vuyst op de 27ste plaats. Bij de tijdrit eindigt Ann Sofie Duyck op de vijfde plaats.
UCI-Vlaamse damesploeg
Bij de belofte eindigt Tiesj Benoot knap vierde, maar er zat meer in, hij houdt zeker nog meer beloftes in. We houden hem int oog.
Sofie De Vuyst
En bij de heren, de elite, waar de Belgen alle ter landen keken naar Tommeke tom, Gilbert en Greg. Was het de regen? Was het het glad wegdek? Was het toch iets te hoog gegrepen of een inschattingsfout. Gilbert en Greg zaten als ne chasse patate tussen de Pool Kwiatkowski en het peloton. De laatste 8 kilometer waren te kort om de 8 seconden dicht te fietsen. Daarna laat Greg zich dichtrijden in de spurt en eindigt als eerste Belg en als 5de beste wielrenner ter wereld, met luttele honderste seconden achterstand op de tweede. Toch mooi, die Belgen weer vooraan. En de mooie afspraken, geen dominantie en alleen heerschappij. Het zat erin, het zat erin, wie zei dat alweer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten