zondag 14 september 2014

Maggiblokjes in de soap Belgium?

 Belgie is nog niet aan een nieuwe regering toe. De afscheidnemende doet rustig verder. Achter de coulissen worden beloftes en postjes verdeeld, Je kan niet  dadelijk van een nieuwe politieke wind kan spreken. Toch zijn we hoopvol. Als niet-politiekers het roer in hand nemen, komen we er misschien ooit nog eens uit. Beroepspolitiekers zijn nu eenmaal professionele zetelstofeerders en dat zal niet veranderen zolang zoontje of dochter lief de fakkel over neemt.
Vandaar is het fenomeen Maggie zeker het overwegen waard. Zij heeft een goed imago in heel het land en heeft zich bewezen met een deel van het budget van haar ministeriele dienst terug te geven. Iets wat in Belgie nog nooit gebeurde. Libre Belgique en de VRT praten reeds open over haar kandidatuur als premier. Zij is wel van een partij die zwaar status quo gebleven is, tijdens de laatste verkiezingen, terwijl ze reeds op hun laagste punt stonden. Komt het dan wel geloofwaardig over, kan haar premierschap democratisch uitgelegd worden?
Aan ons koffiemachine deze morgen, waren de meningen verdeeld. En de hoofdredacteur had een praktische oplossing: 'democratie, komaan jongens, in tijden van crisis, wie gelooft er dan nog in democratie. De harde hand moet terug orde op zaken brengen.' En daar heeft Maggie wel talent voor. De dienst migratie is helemaal uitgemest en er zijn niet teveel morrende stemmen opgestaan, laat staan stakingen. De eerste ingrepen waren hard en misschien wel meedogenloos, maar ze bleken wel resultaat te hebben.
Nu kan ze misschien Didier Reynders, Di Rupo en De Wever op hun plaats zetten en de lijnen uittekenen die een geordend Belgie zou kunnen volgen. Maggie, het is lekker in de soep, waarom dan niet een deugd in de soap Belgium?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten