woensdag 17 september 2014

Kunstig nummer 1

De reispagina TripAdvisor geeft zijn lijst vrij van de Musea top10 wereldwijd. Op de eerste plaats staat het ART Institute in Chicago. In een van de afdelingen van dit museum werkt de Deinzenaar Bar Ryckbosch. Reeds 25 jaar woont en werkt hij in Chicago. Hij is verantwoordelijk voor het historisch onderzoek van de Art Intitute in Chicago. Dus deze ereplaats is een beetje een Belgische verwezenlijking.
Het Art Insitute geeft deze herfst tevens een tentoonstelling over Margritte. Zij verdienen deze prijs niet alleen omdat vele reizigers en bezoekers over hen spreken. Op hun website alleen al, http://www.artic.edu/, krijg je een helder en vlot overzicht van wat zij voorstellen en wat zij doen. Hun wetenschappelijk onderzoek in de kunstwereld is uniek. Het AIC (Art Institute Chicago) is een encyclopedisch museum met een wijde collectie van impressionisten en post impressionisten. Naast zijn grote schat aan Europese werken, hebben ze ook een volledig overzicht van de Amerikaanse en Aziatische kunst, heden en verleden. Hun collectie houdt ook industriele, architecturale en grafische kunst in. Zij zijn gegroeid uit het idee van andere Europese van een groep artiesten die een open school wilden opstarten, dit in 1866. De eerste les begon in 1868 en kostte $10 per maand. Nu is het het beste kunst instituut ter wereld.


Om de lijst te maken werkte TripAdvisor met algorithms waarbij ze rekening hielden met de kwaliteit en de kwantiteit van de reacties die ze van hun website gebruikers kregen dit afgelopen jaar. Op de nationale (USA) en internationale lijst, wint Art Institute. Zij toornen boven het Getty uit in California en zelfs het Parijse Musee d’Orsay moet de duimen leggen voor de Chicago koploper.
“Het gebouw is qua architectuur reeds adembenemend. Eenmaal binnen is de collectie wereldwijd respresentatief.”
De top 10 is :
1.    Art Institute in Chicago
2.    National Museum of Anthropologie in Mexico City
3.    State Hermitage Museum and Winter Palace in St Petersburg, Rusland
4.    The Getty Center in California
5.    Galleria dell’Accademia Statue of David Florence, Italie
6.    Musee d’Orsay in Parijs
7.    The Metropolitan Museum of Art, NY
8.    The Acropolis Museum in Athene
9.    Prado in Madrid
10. Yad Vashem Holocaust Memorial Jerusalem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten