zaterdag 27 september 2014

Antwerp-Buenos Aires-Paris


De modeweek is begonnen in Parijs. De Antwerpse modewereld was sterk vertegenwoordigd. Dit keer door Dries van Noten met zijn tapijt ‘van Buenos Aires tot Parijs’. Dries van Noten stuurde zijn modellen de natuur in en dit op een groen gras mossig tapijt van de hand van de Argentijnse Alexandra Kehayoglou.  Deze Argentijnse Griekse haalt haar inspiratie uit de groene Argentijnse Pampas.


Zij maakt vooral levensgrote beeldwerken en gebruikt daarbij meestal natuurlijk gekleurde wol. Haar wandtapijten, tapijten of stoffen voor meubels zijn staaltjes van hedendaagse kunst.

De Antwerpse modekoning werd betoverd door deze groene golf en wild edit perse op zijn catwalk. De staking van Air France deze week stak er bijna een stokje voor, maar waar een wil is en Belgische doorzettingsvermogen, is zeker een weg en die leek bezaaid met groen groen gras. De muziek bracht een vogels gezang mee, de groene moeilijke gangbare catwalk van Dries, werd een kreet naar al wat natuur was, tot de stoffen en de creaties van de modeheer toe. Dries gebruikte voor zijn loshangende hemden, zuivere zijde gecombineerd met badmode jasjes. Kleur was troef, zoals we dit van de grootmeester gewoon zijn.Op het einde gingen zijn modellen op het groene grassige tapijt liggen en kwam de heer Dries van Noten himself even met de handjes zwaaien. Of hoe Belgische kwaliteit gecombineerd met Argentijnse, hoge toppen scheert.Geen opmerkingen:

Een reactie posten