dinsdag 19 augustus 2014

PhD in Chocolade

De universiteit van Cambridge wil een zoete Docter opleiden. Een PhD in chocolade. Op de afdeling Biochemie willen ze een onderzoek voeren naar het bewaren van chocolade in warm klimaatzones. De student Dr in de chocolade moet een perfecte kennis bezitten van deze goddelijke reep, maar daarnaast ook een krak zijn in wiskunde. Een droom vacature. In het drie jaar durend onderzoek, zal deze docter moeten uitmaken hoe een praline zaak, ergens aan de evenaar, best zijn chocolade? En hoe geraakt de klant met zijn pralines intact thuis, als hij bijvoorbeeld in Caracas in de file moet staan, zonder dat hij een auto-frigobox heeft. Hij of zij zal worden begeleid door experten in vaste stoffen. Het onderzoek start in januari 2015. 

Deze chocolade docter zal ook een wiskundig brein moeten bezitten. 'Het project zal de factors onderzoeken die het toelaten om chocolade rond zijn normaal smeltpunt, toch in vaste vorm te houden, zonder dat de smaak er teveel onder lijdt, en dit met de focus op warmer klimaat.' 
Professor Malcolm Bolton, Geotechnische ingenieur, Professor Eugene Terentjev, vast stof fysicus, en Dr Ian Wilson, Chemische ingenieur zullen het project leiden. Solicitanten moeten ervaring hebben met experimenteel onderzoek, zeker 4 jaar en dit op universitair niveau. Enkel Europese kandidaten zijn welkom. Tot 29 augustus kan je je nog kandidaat stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten