dinsdag 15 juli 2014

Windows 9

Windows8 is een gedrocht. Menig pc-gebruiker wordt door dit besturingssysteem tot de limiet van zijn geduld gedreven. Velen zetten de stap terug naar W7. Windows NT werd resoluut afgeschaft. Er wordt gefluisterd in de wandelgangen dat W7 nu ook zal worden afgevoerd. Iedereen kijkt uit naar W9 het splinternieuwe systeem.
We weten intussen dat Microsoft het startmenu in een nieuwe vorm zal terugbrengen naar Windows. Dat zal waarschijnlijk gebeuren in de nieuwe Windows 9, die volgend jaar moet verschijnen. Op een internetforum zijn screenshots opgedoken die van de nieuwe versie zouden zijn.

Modern UI

Er werd ook nog een tweede screenshot vrijgegeven, waarop te zien is hoe een instellingenmenu uit het Modern UI-gedeelte van Windows op het desktop-gedeelte getoond wordt. Microsoft had eerder al aangegeven dat het mogelijk zou worden in Windows 9 om de speciale Windows-apps ook in die traditionele desktopomgeving op te starten en weer te geven. Daarmee draait Microsoft heel wat van de verandering die Windows 8 bracht terug, om zo de pc-gebruiker opnieuw aan zich te binden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten