maandag 21 juli 2014

Nederlandstalige film goes internationaal

Nederlandse films geselecteerd voor Beijing International Film Festival
Matterhorn van regisseur/scenarist Diederik Ebbinge (productie: Column Producties) en Koning van Katoren van regisseur Ben Sombogaart (scenario: Sander Burger en Bart Westerlaken, gebaseerd op het boek van Jan Terlouw, productie: Kasander Film zijn geselecteerd voor de komende editie van het Beijing International Film Festival, dat plaatsvindt van 16 t/m 23 april.Matterhorn is geselecteerd voor de Officiële Competitie en is daarmee genomineerd voor de Tiantan Award. Koning van Katoren is te zien in het Film Panorama programma.

  

Spijt! genomineerd voor EFA Young Audience Award
Spijt! van regisseur Dave Schram (Scenario: Maria Peters & Dick van den Heuvel. Naar het boek van Carry Slee, productie: Shooting Star Filmcompany) is een van de drie genomineerde Europese films die kans maken op de EFA Young Audience Award. Op 5 mei zullen de drie genomineerde films op de Young Audience Film Day aan een jong publiek (12 – 14 jaar) getoond worden in 17 Europese steden, waarna er direct gestemd kan worden.Zes Nederlandse documentaires naar HotDocs
Maar liefst zes Nederlandse documentaires zijn geselecteerd voor het Canadese HotDocs Festival, dat plaatsvindt van 24 april t/m 4 mei. 
Lees verder
  
Ne me quitte pas                          See No Evil

Greencard Warriors naar de Verenigde Staten
De speelfilm Greencard Warriors van Miriam Kruishoop (productie: De Productie) is sinds afgelopen week te zien in bioscopen in New York, Los Angeles en San Diego. De film was eerder succesvol op diverse internationale festivals.


Het Meisje en de Dood uitgebracht in de Verenigde Staten
Jos Stellings speelfilm Het Meisje en de Dood (scenario: Jos Stelling en Bart Rijkelijkhuizen, productie: Jos Stelling Films in coproductie met Ma.ja.de. Fiction GmbH (DE) en TV Indie Film Production (RU) wordt uitgebracht in New York en Los Angeles. 
Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten