vrijdag 13 december 2013

De wolga in het vizier

Nizhny Novgorod, voormalige belangrijke handelsstad uit het Tsaren tijdperk, later Gorki, is een stad in het Wolga gebied van Rusland. Deze stad was tot 1992 een gesloten stad. Door de wapenindustrie in deze stad, sloot men dit gebied hermetisch af. Een Zuid Amerikaanse delegatie wil nu nauwere economische banden smeden met deze regio en vooral met de stad. Na de opening in de jaren 90, bloeide Novgorod langzaam open. Tegenwoordig is het een investeringsparadijs. De industrie kende een boom de laatste jaren, vooral door buitenlands kapitaal.
Sinds 2012 is de regio uitgegroeid tot de meest innoverende streek van de republiek. De goeverneur heeft een plan klaar om de provincie Wolga nog eens een groeiboost te geven naar 2018 toe. In het kader van de BRIC landen is Latijns Amerika mee in dit plan opgenomen.
"Nizhny Novgorod bewees de afgelopen jaren dat ze het industriele succes aan kunnen. De infrastructuur ontwikkelt hand in hand met de vraag. Reeds jaren werken we samen met Mexico en hieruit is een groot potentieel aan samenwerking gegroeid. Deze samenwerking kan alleen maar groeien," zegt de Russische ambassadeur in Mexico. De interactieve relatie tussen de twee regio's spitsen zich vooral toe op metallurgie en technogolie op gebied van de autoindustrie.

De goeverneur Valery Shantsey weet dat de stad vooral moet toeleggen op het ontvangen van buitenlandse gasten. In verband met congressen en steun aan buitenlandse ondernemers wordt de laatste jaren alles op alles gezet. Ook met Armenie zal de Wolga provincie nauw gaan samen werken. De culturele en economische relatie tussen Armenie en Rusland is historisch gezien sterk en zeer interactief. Er zijn reeds verscheidene joint adventures en cooperatieven tussen de twee landen. Yerevan, de hoofdstad van Armenie, wil zich nu concentreren op Nizhny Novgorod.
"Novgorod is een interessante stad voor Armenie, niet alleen voor de constructie sector, waar we sterk in zijn, ook voor de verdere economische ontwikkeling en uitbouw van innoverende technologie," vertelde Karen Asoyan, vertegenwoordigster van Armenie aan de Pravda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten