dinsdag 30 april 2013

De Belg kleedt de prinses

André Das, Nederlandse Vereniging Argentinië
Ik geef toe, de hele redactie geeft toe, met z'n allen zetten we ons achter de oranje woedde die om ons heen stormt. Het is een feest bij onze buren en dat niet alleen in België, ook in Argentinië viert de Nederlandse vereniging vrolijk feest voor hun Argentijns-Nederlandse Koningin. Een Maxima(le) koningin zoals ze alleen in sprookjes bestaan. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging in Argentinië geeft een gr
oot feest deze avond. Hij is reeds feestelijk uitgedost. Ook geeft de Argentijnse televisie integraal heel de ceremonie heel de dag door. Ze vieren mee met heel Oranje.
Ook voor ons Belgen, is het een beetje feest, want de nieuwe koningin van Nederland koos voor een Belgisch ontwerp. Zij verkoos het modehuis Natan voor haarzelf en voor haar drie dochters. Haar kleed voor de ochtend is ontworpen door de Belg Edouard Vermeulen. Nochtans zou de regering Máxima afgeraden hebben om voor een Belgische ontwerper te kiezen. Het gaat om een "korte, luchtige jurk van poederkleurige gazan". Het onderstuk van de japon is van geborduurde zijde met kristallen lovertjes in poederroze en zilver.

Natan heeft ook de jurken ontworpen die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane dinsdagmiddag zullen dragen tijdens de inhuldiging van hun vader in De Nieuwe Kerk.
In de namiddag bij de troonsbestijging van haar echtgenoot, koos Máxima voor de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.
Edouard Vermeulen
Edouard Vermeulen is een Belgische ontwerper uit Ieper. Hij studeerde interieurarchitect aan het St Lucas in Brussel. Hierdoor leerde hij vooral de materialen beheersen, een belangrijk onderdeel voor ontwerpers. Pas na zijn studie ontdekte hij zijn grote liefde: mode.

Edouard Vermeulen is nu al jaren een geliefd ontwerper van verschillende leden van het Belgische koningshuis en van het hof van Zweden, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg, waardoor hij in maart 2003 het insigne van Officier van de Orde van Leopold II overhandigd kreeg. Ook artiesten en heel wat grote namen uit de jet set vallen voor zijn creaties.
Edouard Vermeulen heeft een persoonlijke stijl van eigentijdse puurheid gecreëerd, een bron van vrouwelijkheid en raffinement. De rijkdom van de materialen geeft een zekere kracht aan de eenvoud van de vormen. Een stijl resoluut aangepast aan de huidige, actieve en geraffineerde vrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten