zaterdag 23 maart 2013

Ingenomen Antwerpen



Black Balloon
Antwerpen wordt dit weekeinde overvallen en ingenomen door creativiteit en originaliteit. Nieuwe ontwerpers krijgen de kans om hun think thank voor te stellen. Invasie is een idee van Bert Pieters en is aan de derde editie toe. Het is een platform voor jonge ontwerpers. Zij krijgen raad en bijstand om deze moeilijke economische tijden te overbruggen. Als er geen geld is, worden nieuwe dingen uitgesteld. Dat gaat ten koste van heel wat creativiteit. Uitdenken van je ideeën is nu een nog groter uitdaging van voorheen.  Creatief zijn is een stuk van de weg, om dit te commercialiseren is er toch nog iets meer nodig. Een financieel en werkplan zijn aangewezen, ervaring en even meelopen aan de hand van oudere ondernemers, is een grote hulp.
Uit meer den 250 geïnteresseerden werden deze keer ruim 70 nieuwelingen gekozen. Sommige merken zal u al kennen, anderen zullen voor de allereerste keer hun collectie voorstellen. De jury moet er vooral op toezien dat de kwaliteit een prioriteit blijft en met grote namen als Linda van Waesberge, Jasmijn Verlinden, Astrid-Fia De Craecker, Sarah Bos en Cléo Baele van het label Black Balloon, Ann Van Hoey en Ilse Acke zal dat geen probleem zijn. De gekozenen komen uit verschillende disciplines: mode, interieur, fotografie, illustratie, kids, accessoires, keramiek, juwelen, enzovoort.


Sjaal patacon


Naast het ontdekken van nieuwe talenten, vallen er ook heel wat andere interessante dingen te beleven. Zo zal het kunstenaarscollectief 'Polygamie’ aanwezig zijn, net als de digitale creatieve studio HEISME.


Ann Van Hoey
Verder laten leerlingen uit de richting VOMO aan de school Thomas More hun creaties zien en werkt Palm samen met street crafters voor het project ‘Urban Crafts’. Er is ook muziek, een fototentoonstelling, een espresso & tea bar en een ‘Plof Lounge’, ingericht door Atelier Belge.
Verder staat uiteraard ook de stad Antwerpen centraal met een stadparcours en tentoonstellingen van Antwerps talent uit verschillende creatieve opleidingen. Ten slotte zijn er ook oud-strijders aanwezig, kan je een bezoek brengen aan de Belmodo Boutique en krijg je gratis toegang tot de expositie ‘Zijde & Prints uit het Abraham – Couture in Kleur’ in het Modemuseum van Antwerpen.
bron: Knack.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten