zaterdag 2 maart 2013

EU handel tussen lidstaten

De Europese economie kabbelt een beetje. De zwaai is eruit. Cijfers  flirten met stagnering, kleine daling en luttele stijgingen. Elk goed nieuws is als een druppel in de woestijn, welgekomen,  maar zo weer opgedroogd. Daarom ook dit kleine artikeltje: de internationale handel tussen Duitsland en Nederland is vorig jaar met 4% gegroeid. Nederland was opnieuw de belangrijkste handelspartner van Duitsland, dat nog steeds de aanvoerder is van de Europese economie. Nederland exporteert naar Duitsland en dit voor 86.6 milj euro. De

De internationale handel tussen Duitsland en Nederland is vorig jaar met ruim 4 procent gegroeid tot 157,6 miljard euro. Daarmee was Nederland opnieuw de op een na belangrijkste handelspartner van Europa’s grootste economie. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau dinsdag heeft gepubliceerd.
De hoge notering van Nederland komt vooral door de export naar Duitsland. Met 86,6 miljard euro was Nederland vorig jaar net als in 2011 het belangrijkste importland voor Duitsland. Op de lijst met belangrijkste Duitse exportbestemmingen zakte Nederland van de derde naar de vierde plaats.
Frankrijk was vorig jaar opnieuw de belangrijkste handelspartner van Duitsland. De import en export met dat buurland was 11,5 miljard euro meer waard dan de handel met Nederland. China completeerde de top drie van belangrijkste Duitse handelspartners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten