dinsdag 26 februari 2013

Iran en koffie

Italie kiest half om half, en een regering vinden zal een Belgische ontknoping hebben. Iran zit weer rond de tafel met de rest van de wereld om te praten. Kim De Gelder is niet uit de Belgische kranten te bannen, Bart De Wever's woorden staan op elke pagina van 'slands kranten. De morgen bij de redactie is onder peil, alleen de koffieboy kan ons redden en hij is te laat. Wilde speculaties waarom hij niet op tijd is, vliegen door de wandelgangen. Er is eens geen staking van de metro, de bussen rijden normaal. Het verkeer is niet overdreven druk...wat zou er gaande zijn. Een berichtje sturen met de GSM is ook geen oplossing, want dat onding ligt naast het koffiemachien dat er passief bijstaat.
We houden ons bezig met de lopende zaken. Een echte redactievergadering zonder koffie zit er niet in. De laatste dagen is ook de master pc van de redactie aan hernieuwing toe. Reeds twee keer overleefden we een totale crash. We bereiden ons voor op een terminaal triest voldongen feit.
Toch moeten we ons doel voor ogen houden: het goede nieuws!
Iran praat terug met de wereldmachten. Rusland, China en oa de Verenigde Staten, zullen Iran een nieuw voorstel doen. Toch blijven ze vasthouden aan de grote eis: het sluiten van de Fordo fabriek waar uranium wordt verrijkt. Een moeilijke te halen kaart. 



Iran zegt dat het alleen vreedzame plannen heeft met zijn nucleaire programma. Westerse landen geloven dat niet en denken dat het land werkt aan kernwapens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten