zondag 2 december 2012

De eerste sneeuw

Het zegt u waarschijnlijk niet veel, maar voor de redactie geldt dit als top goed nieuws. We zitten te ver, geraken er nooit voor de dooi intreedt, en hier bakken we bij 30 graden in de zon. Daarom zijn deze krantenknipsels de mooiste die op ons dagbord prikken:

De eerste sneeuw in België

Het skiseizoen in de Hoge Venen is zondag officieel geopend na de sneeuwval in de nacht van zaterdag op zondag. De langlaufpistes van het Signaal van Botrange en het Natuurcentrum Botrange, de enige skistations die open zijn, hebben een sneeuwlaag van vijftien centimeter. De pistes moeten makkelijk bereikbaar zijn omdat er regelmatig gestrooid wordt.

In de Hoge Venen is de sneeuw niet te compact waardoor het langlaufen er aangenaam is. De pistes aan het Signaal van Botrange zijn niet getrokken, maar de omstandigheden zijn wel goed.
Volgens Alexandre Fechir, de verantwoordelijke van het skistation op het Signaal van Botrange, zal er de hele week geskied kunnen worden in de Hoge Venen, omdat nog sneeuw verwacht wordt. Mogelijk gaan nog andere skistations open in de Oostkantons en in de provincie Luxemburg in de loop van de dag.

Belga
Sneeuw-Weerstation België

Geen opmerkingen:

Een reactie posten