dinsdag 20 november 2012

Mode boven 50, een meid in form!


Sandra Sayner, senior model
De redactie heeft heugelijk nieuws voor alle vrouwen boven de 50. Volgens een Nederlands onderzoek hebben zij het geld en de tijd om te winkelen dat het klettert. Ook mag het voor hen meestal ietsje meer zijn, qua kwaliteit en qua stof. Een groep die zeker niet mag verwaarloosd worden door de marketeers en de hele modewereld. Niets is minder waar. Ze worden volledig genegeerd. Hebt u al eens een spot gezien waar een dure Prima Dona of Maidenform wordt aangeprezen door een vrouw uit deze groep? Deze groep mag alleen voor oma spelen, medicijnen of verzekeringen voor begrafenissen aanprijzen.
Het goede nieuws is dat wij, ja wij want ook de redactie behoort tot deze rijkelijk voorziene groep, rijkelijk qua jaren, levenswijsheid, kennis over eigen lichaam en drang naar kwalitatieve kledij. (er ontbreken nog twee andere voorwaarden die mij nu ontgaan). Het goede nieuws, dus, is dat wij deze marketeers helemaal niet nodig hebben en dat vrouwen van 50 niet staan te wachten tot de modewereld hen per toeval opmerkt.Vrouwen boven de 50 jaar zijn met zo'n 2 miljoen in ons land en zouden verantwoordelijk zijn voor de helft van de omzet van de kledingindustrie. En toch wordt net die groep vaak tot altijd genegeerd door de mode-industrie. "Het probleem is dat alle fabrikanten om dezelfde categorie vrouwen vechten. Ze concentreren zich op de trendsetters, de twintigers en de trendvolgers, de dertigers. Daardoor blijft de rest, onder wie alle vrouwen boven de vijftig, op zijn honger zitten", aldus Jorg Snoeck van het consumentenportaal Retail Detail tegen een krant van Corelio.
Cindy  Joseph, senior model
"We zitten nu in een crisis maar die vrouwen hebben wel het een en ander kunnen sparen. Tegelijk is het een groep die zich nog jong voelt en er goed wilt uitzien. En heel belangrijk: ze hebben ook de tijd om uitgebreid te gaan winkelen." Ja, nu komen ze aanzetten met hun complimentjes. Vrouwen van 50 hebben zich reeds eeuwen alleen kunnen kleden, trendy crisisarme setters hebben we nu niet meer nodig. Wij zien er al jaren goed uit, ook toen we genegeerd werden.
Sandra Sayner, een senior model, vertelt ons haar waarheid over haar leeftijd. 61 jaar en nog aan de top als model, zij is moeder van een 42 jarige zoon. Zij maakte fame na een Mrs. Missouri competitie. De enigste regel was: je moet getrouwd zijn en in Missouri leven. Sandra schreef zich in en won heel het plubliek met de zwempakken defilé, dit tussen de 20 jarigen. Ze vertelt dat het gezegde: 'schoonheid is aan jeugd verspild' inderdaad juist is. 'Hoe ouder je wordt, hoe mooier, heel je lichaam spreekt als je op leeftijd bent. Het frivole , dat luchtig is, verdwijnt, en je schoonheid krijgt een zilveren glans.' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten