woensdag 21 november 2012

Grafitti-oorlog en mode

Martin Margiela kwam vorige week nog uitgebreid in het nieuws omdat kledingketen H&M een exclusieve lijn van het Parijse merk uitbracht.Toeval of niet, dit weekend is Maison Martin Margiela op de hoek van de Vlaamsesteenweg en de Lepagestraat beklad door een tagger; of graffitikunstenaar, zo u verkiest. Met zwarte en roze verf staat er in het groot ‘Love’ geschreven, en in kleinere letters ‘Our misery, not your’s!’ (sic).
De Franse graffitiartiest Kidult komt er op zijn Facebookpagina voor uit dat hij achter de verfaanslag zit. Kidult, die zich verschuilt achter een doodshoofdmasker, heeft het wel vaker op luxemerken gemunt. Eerder bekladde hij al de winkel van Marc Jacobs in New York en Louboutin in Parijs. Ook Agnes B en JC/DC moesten er al aan geloven. Zijn slogan is ‘Your luxury is our misery’.
“Veel merken gebruiken graffiti als een instrument om cool te zijn, zonder dat ze iets van de cultuur afweten. Wel, ik geef hen gewoon wat ze leuk vinden”, schrijft hij op zijn website.
Een bezoekje van Kidult hoeft voor een merk trouwens geen ramp te zijn. Nadat de tagger het woord 'Art' kladde op de winkel van Marc Jacobs, liet die laatste een exclusieve T-shirt drukken met de tag erop, en het bijschrift 'Art by Art Jacobs'. Prijskaartje: 689 dollar. De graffitispuiter kon er naar verluidt niet mee lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten