maandag 23 juli 2012

TV zonder sencuur

Als Belg die buiten Belgie woont, zijn het saaie maanden, zeker als Belg in het zuidelijk halfrond. Het is nu winter hier, de avonden zijn lang, de dagen kort. Tijd om voor de stoof te zitten en eens lekker naar de VRT te kijken, Belgisch nieuws, Belgische programma's te bekijken. Tja, dat is dan zonder de VRT gerekend. Want die hebben eerst al de nieuwsuitzendingen geschrapt naar het buitenland, daarna hier en daar een luikje terug opengezet. Maar interessant is anders. Het excuus was dat de sportberichten absoluut beschermd moesten worden, die mochten de Belgische grens niet over, dit door wet en verbod van de FIFA, de Tour de France en het Olympische Comité. Een hele schare dictators bij elkaar die de redactie verplichte om zich alleen al lezend op de hoogte te houden.
De radio is ook nog een bron van informatie, maar tussen ons gezegd en gezwegen is RADIO1 ook al lang niet meer wat het geweest is, die LIETEN het ook al een tijdje afweten. Maar nu is er terug hoop!
Er is nog steeds TV Ekkergem waar we kunnen op rekenen en zij brengen een live en onafgebroken verslag over het grootste sportevenement van deze zomer, zonder sencuur, zonder dictators die zeggen dat Belgjes in het buitenland geen Belgische informatie mogen krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten