donderdag 23 juni 2011

De Westhoek

Ieper is een stad in West Vlaanderen in de Westhoek. De stad heeft 35.000 inwoners, waarvan de redactie er eentje kent die de moeite waard is de stad au serieus te nemen.
En dat doet het zakenleven in Europa nu ook. In Ieper ging het nieuwe ondernemingschap- en trainingcenter open. Dit centrum zal 6 nieuwe zakenavonturen huisvesten. Het doel is om de economie in de Westhoek aan te zwengelen. De vernieuwde activiteit en creativiteit zal nieuw leven blazen in het economische leven in de strook tussen de Noordzee en de Franse grens. Het zal nieuw talent en jongeren aantrekken, samen met hun kennis over nieuwe technologiën en hun visie over het zakenleven. Dit aldus Marleen Titeca-Decraene, economische volksvertegenwoordiger van West Vlaanderen. Het nieuwe project past in de nieuwe Europese programma's voor economische samenwerking en innovatie. Het stadsbestuur van Ieper is opgezet met het nieuwe centrum dat in een nieuw complex werd ondergebracht. Het Perron is annex aan het culturele centrum. Katrien Desomer van CD&V/NVA in Ieper zegt dat dit training en onderzoekscenter een drijvende kracht zal worden voor het toerisme en innovatie in de streek. De bedoeling is om buitenlands kapitaal aan te trekken, vooral uit de Commonwealth-landen. Deze landen hebben een speciale band met de streek van Ieper en dit sinds de 1WO.
Het toerisme zal reeds groeien in de geplande festiviteiten van 2018-2108. Het 100-jarige bestaan van de oorlog die vreselijke historische monumenten heeft achtergelaten in de streek. Het centrum heeft plaats voor 6 bedrijven die rond dit thema werken, er is een gezamelijke ruimte waar een cateringbedrijf zijn diensten aanbiedt, een vergaderingzaaltje en al de faciliteiten en technologie om conferenties te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten