woensdag 6 juni 2012

SeatBuddy

Ergens is er een ongeschreven wet dat je in een vliegtuig altijd naast mensen zit waar je helemaal geen affiniteit mee hebt. Tijdens een reis van 14 uur en meer, is dat op z'n minstens vervelend te noemen. Hoog in de lucht, een beetje angstig, met het afscheid nog in je hart, zou het deugd doen om een vriendelijk of goedlachs persoon naast je te hebben. Eindelijk hebben luchtvaartmaatschappijen dat ook door. En bovenop nog de maatschappij van het favoriete land van de redactie: AirBaltic van Letland.


Zij hebben een systeem uitgedacht waarbij je je medepassagier kan uitkiezen op basis van hun stemming. Het systeem wordt SeatBuddy genoemd en is een grote innovatie in de luchtvaart.
Je buur wordt gekozen op basis van drie hoofdcategorieen: wrok, business talk en relax. Daarnaast wordt er rekening gehouden met hobby's en persoonlijke voorkeuren.
Dit systeem wordt reeds toegepast op bedrijfsrecepties of personeelsfeestjes. Iedere genodigde krijgt een badge die interactief reageert met de gegevens die je voorheen ingevuld hebt. Zo vind je tussen de genodigde mensen die in jou praatsfeer zitten, met dezelfde hobby's, interesses of netwerk.
Het Badge2Match systeem is een interactieve badge die kostenbesparing combineert met gebruiksgemak. De draadloze interactieve badge helpt deelnemers op een effectieve manier anderen te vinden met dezelfde interesses op een conferentie of beurs. Als zich een 'match' tussen twee deelnemers voordoet, zullen de beide interactieve badges een waarschuwingssignaal geven gecombineerd met eenzelfde kleur lichtsignaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten