donderdag 21 juni 2012

De Leeuw van de Export naar WaterLeau


De 'Leeuw van de Export', een prijs van Flanders Investment & Trade (FIT) voor Vlaamse bedrijven die uitzonderlijke export prestaties neerzetten, gaat dit jaar naar het familiebedrijf Skyline Communications uit Izegem in de categorie voor kleine bedrijven. Bij de middelgrote tot grote firma's is de winst voor milieubedrijf Waterleau uit Herent.
WaterLeau is geen onbekende in Zuid-Amerika. Het is een milieubedrijf dat gespecialiseerd is in waterbehandeling, luchtzuivering, slib- en afvalverwerking en het aanboren van hernieuwbare energiebronnen.
WaterLeau won omdat de jury gewonnen was voor de toekomstgerichte sector waar dit bedrijf zich in bevindt en de groeiverwachtingen die ze kunnen waarmaken. Het Vlaamse bedrijf werkt reeds geruime tijd wereldwijd in het zuiveren van water en het aanmaken van biogas. In Brazilië sloten ze een joint venture met Haztec om stadsafvalwater om te zetten in energie (500MW). Er bestaan in de wereld 600 van deze installaties die samen het afvalwater van 170 milj huishoudens verbruiken. Dit komt overeen met 220 milj petroleumvaten. In het project in Brazilië is ook het Braziliaans bedrijf Aquamec betrokken. Zij geven een oplossing voor het zuiveren van water door middel van hun membraantechnologie.
De bedrijven die aangesloten zijn op de installatie van Waterleau, kunnen niet alleen hun water zuiveren, ze recupereren ook hun investering door de doorverkoop van energie die dit vuile water oplevert door aerobe zuivering (biogas).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten