De 29-jarige Brusselaar zette op de Olympic golfbaan een derde ronde in 71 slagen neer, één over par en dit na één birdie en twee bogeys. Met een totaal van 212 slagen gaat Colsaerts de slotdag in.
Chinees voor mensen die geen jota van golf begrijpen, zoals de redactie. Toch het onthouden waard dat Nicolas op de 4de plaats staat in het US Open en Tiger Woods op de 8ste. Onze landgenoot heeft dus een goeie kans om dit tornooi te winnen of het podium te halen. Hij kwam als één van de besten voorbij de zeer moeilijke eerste zes holes. Zo scheerde de bal zelfs enkele malen de cup voor een birdie. Hij rondde de eerste negen holes af in par, waardoor hij zelfs even de koppositie in handen kreeg.
Tiger Woods en David Toms, de leiders na de tweede ronde, lieten zich ondertussen betrappen op een aantal fouten waarmee ze in het klassement aanzienlijk wat plaatsen moesten inleveren. Op het dertiende hole lukte Colsaerts een birdie waarmee hij opnieuw even de beste was, maar op het vijftiende en zestiende hole moest hij een bogey incasseren.
De Noord-Ier Graeme McDowell, twee jaar geleden winnaar van het US Open, lukte echter de beste eindsprint. De 32-jarige uit Portrush staat nu samen aan de leiding met de Amerikaan Jim Furyk. Het duo telt twee slagen voorsprong op de Zweed Fredrik Jacobson.

Woordje uitleg voor golf-analfabeten:

Par is het aantal slagen waarin een gemiddelde professionele golfer een hole zou moeten kunnen spelen
Vermelding op
scoreboard
Prestatieterm Definitie
-4 Condor Vier slagen onder par
-3 Albatros (of: double-eagle) Drie slagen onder par
-2 Eagle Twee slagen onder par
-1 Birdie Eén slag onder par
0 Par (of: even) Slagen gelijk aan par
+1 Bogey Eén slag meer dan de par
+2 Double Bogey Twee slagen boven par
+3 Triple Bogey Drie slagen boven par