vrijdag 4 mei 2012

Wahht a sensation

Ooit op een vraag waarom de man in kwestie zo vaak alcohool dronk, antwoordde hij: 'Omdat ik het zo lekker vind.' Het was inderdaad een fervente liefhebber van streekbier. Het is net zoals iemand met een uitgesproken voorkeur voor chocolade, alleen krijg je van pralines geen kater.
Er zijn ook mensen die alcohol drinken voor de kik die je er van krijgt, ook al duurt die maar even. Daarna val je in een zwart gat of zijn je remmen zodanig opgelost in de vloeistof die nog door je hersenen stroomt, dat er niet veel zinnigs uitkomt. Anderen vallen dan weer in slaap. Dronken ben je op verschillende manieren en voor verschillende redenen. Daar is moeilijk over te oordelen, noch mag men veroordelen, hoewel de gevolgen meestal wel desastreus kunnen zijn.
De gehele alcoholische industrie is op zoek naar dranken zonder alcohol, maar in Frankrijk begon men anders te denken, zij brachten iets op de markt dat je dronken maakt, zonder dat je alcohol moet drinken. Voor diegene die graag drinken om de roes die het oproept en niet 'omdat het lekker is', hebben de duivel doe al van de designerswereld Philippe Starck en de Amerikaanse wetenschapper David Edwards een spray ontwikkeld.
Met een enkele verstuiving voel je je licht in het hoofd, een gevoel dat weer verdwijnt maar de smaak van de herinnering aan een intens gevoel blijft hangen. Het reclame etiketje schrijft dat 'de hoeveelheid alcohol die het lichaam binnendringt is zo klein dat de gevolgen vluchtig zijn, net als een emotie."


Een verstuiving maakt 0,075 ml alcohol vrij. Dat is net voldoende om de hersenen te stimuleren. Er zijn bijna duizend verstuivingen nodig om aan het equivalent van een glas alcohol (40 tot 60 ml alcohol) te geraken. De spray, 'Wahh Quantum Sensations', kost 20 euro.
En nu maar spuiten en niet meer slikken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten