woensdag 9 mei 2012

Belgisch culinair vliegen

Lieven Demeestere van sterrenrestaurant Arenberg in Heverlee zal twee maanden lang koken voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Ook Jean-Baptiste Thomaes van Le Château du Mylord in Ellezelles doet mee. Wereldwijd kunnen de reizigers in business class en eerste klasse in januari en februari enkele typische gerechten van hier proeven, zoals konijn met pruimen, stoemp en asperges op Vlaamse wijze.

'Vliegtuigmaaltijden bereiden is iets heel anders dan ik gewend ben. Het moet redelijk rudimentair blijven, terwijl we in ons restaurant gewend zijn om onze borden zo mooi mogelijk te maken', zegt Demeestere. 'Het is bovendien een hele uitdaging, omdat je op grote hoogte anders blijkt te proeven dan op de grond.'

Opgewarmde kost

Gisteren kwam alvast een team van de Duitse luchtvaartmaatschappij in Heverlee langs om de maaltijden te keuren. Ook vandaag worden nog eventuele aanpassingen doorgevoerd. 'De maaltijden worden bij ons namelijk op voorhand gekookt, dan gekoeld en aan boord weer opgewarmd. Dat doen we met deze versies ook', stelt Herbert Huben van Lufthansa.

Sinds 1999 werkt de cateringafdeling van de maatschappij samen met topchefs. 'We hebben heel wat gasten die veel vliegen. Voor hen willen we het afwisselend houden. Deze chefs koken heel anders dan bijvoorbeeld een Duitser of Oostenrijkser. De gerechten van Lieven presenteren we als een culinaire reis door Vlaanderen', zegt Herbert Huben.
bron: Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten