Schilderij Vlaamse meester |
De Vlaamse vis zou volgens hen meer troeven moeten halen. Zij staan gekend voor de versheid, technologie voor bewaring en behandeling aan boord, vistechnieken en -beheer. Deze troeven willen ze nu vertalen naar de kopers toe. Vlaamse producenten zullen zich zo onderscheiden van de goedkopere importvis.
Fish2know trekt naar Vlaamse kok- en hotelscholen om het aanbod van wild gevangen vis en de diversiteit hiervan aan te kaarten. De Vlaamse Visveiling organiseert gratis visuele en tastbare opleidingen.
ILVO, Instituut voor Landbouw en visserij, helpt mee aan deze opzet.
Cool! Ik voel!’ richt zich op ervaringsgerichte leermethodes. Zij werken aan een voelaquarium binnen de werking van het Nationaal Visserijmuseum. Via interactieve tools zal de bezoeker kennis kunnen maken met de Vlaamse vissoorten. Gekoppeld aan dit aquarium zullen actieve ‘visserijlessen’ georganiseerd worden onder leiding van echte vissers. Promotor van het project is het Nationaal Visserijmuseum uit Oostduinkerke.
Er wordt ook werk gemaakt van de Kwaliteit Index Methode (KIM). Een index die vooral de juiste prijs geeft aan de juiste kwaliteit. "Het project is een opvolger van de actie dagverse vis die we met een aantal topchefs lanceerden om vis onder de aandacht te brengen", zegt Ivan Victor, voorzitter van SDVO. "Het project bouwt ook verder op de ontwikkeling van de KIM-methode en de opleiding die de keurmeesters in de visveilingen genoten." Alle vissers worden aangeschreven voor een driedaagse betaalde cursus. Ze nemen deel op vrijwillige basis. Bron: demorgen.be
bron2: VILT
Geen opmerkingen:
Een reactie posten