donderdag 23 juni 2011

Havens van België

Op zaterdag 25 juni kunt u een blik werpen achter de schermen van de vier Vlaamse havens: Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge. U komt er heel wat te weten over het reilen en zeilen in de havens en ontdekt dat er niet enkel stoere dokwerkers en zeebonken rondlopen.

Wat kunt u doen op de Vlaamse havendag?

In de haven van Antwerpen kunt u onder andere een uitgestippelde fietsroute of een smaken- en geurenroute volgen.
In de haven van Oostende maken bezoekers kennis met windmolens, boeiencheckers, de MRCC-verkeerstoren en alles wat belangrijk is voor een energy port.
In de haven van Zeebrugge zal jeugdtekenaar Klaas Verplancke uitleggen waarop hij zijn boek “Mee met de Zee” inspireerde: talrijke containers, kranen, schepen spreken tot de verbeelding.
In de haven van Gent kunt u een van de ‘wonen en werken’-routes volgen. Via ecologische fietsroutes kunt u ook heel wat familiebedrijven bezoeken.
Heel wat havenbedrijven zetten hun deuren open en u krijgt er een gratis rondleiding.
Alle activiteiten en praktische informatie

Slimme draaischijf van Europa

Vlaanderen heeft dankzij haar centrale ligging in Europa een belangrijke troef. De doorbraak ‘Slimme draaischijf van Europa’ wil logistiek op een duurzame manier inzetten.
De Vlaamse havens spelen daarbij een belangrijke rol. Ze moeten zorgen voor meer toegevoegde waarde, zonder in te boeten op het gebied van verkeersleefbaarheid en -veiligheid, levenskwaliteit (files, wachttijden en overlast) en leefmilieu (broeikasgassen, geluid, fijn stof).
bron: VIA, vlaanderen in actie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten