zondag 29 mei 2011

Rokjes spelen geen badminton

Internationale Badmintonfederatie (BWF) heeft de regel die vrouwelijke speelsters verplicht een rok te dragen geschrapt. De federatie keert zo op haar stappen terug na protest van verschillende landen en badmintonspeelsters. "Het vrouwencomité van de BWF had een meer uitgebreide studie gevraagd over het kledings-reglement en wou dat het verplicht dragen van jurkjes of rokjes werd ingetrokken, wat de federatie heeft aanvaard", laat de BWF weten in een persbericht na een vergadering in Qingdao. In december zou er een nieuw voorstel komen.

De 'jurkjesregel' zou normaal op 1 mei ingaan, maar was al een maand uitgesteld "om de leden toe te laten de redenen beter te begrijpen." (belga/gb)
Het zou zo waar een fijne kijksport worden, bij gebrek aan voetbal: damesbadminton. Per 1 juni zouden alle badmintonsters worden verplicht een kort rokje te dragen. De Internationale Badmintonfederatie (BWF) heeft de omstreden maatregelen vandaag echter per direct geschrapt.
Per 1 mei zouden alle dames worden verplicht hun korte broek in te ruilen voor een rokje. Na een storm van protest werd besloten de maatregel een maand later te laten ingaan, 'om de leden toe te laten de redenen beter te begrijpen.' Het BWF heeft nu helaas besloten helemaal af te zien van de maatregel en alles bij het oude te laten.
De volgende regel zou misschien van toepassing kunnen zijn voor het beachvoetbal in de zomer: verplicht dat alle mannelijke spelers een bikini zouden dragen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten