woensdag 27 april 2011

Werken voor Vlaanderen

Het Agentschap Ondernemen is een intern verzelfstandigd agentschap dat behoort tot het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie. Het Agentschap ressorteert onder de bevoegdheid van Vlaams minister Kris Peeters, bevoegd voor Economie.
Flanders’ Care is een belangrijk onderdeel van Vlaanderen in Actie toekomstproject voor Vlaanderen. Het doel van VIA is Vlaanderen tegen 2020 naar de top vijf van Europese regio's te leiden. 1 van de 7 VIA doorbraken is deze van de Warme Samenleving waaronder Flanders’ Care zich situeert.

Het Impulsloket van Flanders’ Care is ingebed in de werking van het Agentschap Ondernemen. Het Impulsloket wil een neutrale ‘wegwijzer’ zijn en heeft een faciliterende ‘makelaarsrol’. De noodzaak tot de oprichting van het “Impulsloket Flanders’ Care” werd gemotiveerd vanuit de vaststelling dat de zorgaanbieders en de ondernemers met innovatiepotentieel in de zorgsector, de weg onvoldoende vinden naar elkaar en naar het bestaande instrumentarium van de Vlaamse Overheid dat als doel heeft ondernemers te ondersteunen. Door die kloof gaat heel wat innovatiepotentieel in de zorgsector verloren en daarmee dus ook de kans op de creatie van nieuw ondernemerschap met uitzicht op economische meerwaarde.

Het Agentschap Ondernemen is verantwoordelijk voor de coördinatie van het Impulsloket.

De projectmedewerker rapporteert aan de coördinator van het Impulsloket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten