dinsdag 26 april 2011

Normandie viert feest

1100 jaar geleden werd Normandie gesticht door de Vikings die zich blijvend in de streek wilden vestigen. Deze regio in Frankrijk plant daarom dit jaar een hele reeks van eventen van vuurwerk tot parades, middeleeuwse markten, schattenjacht, enzovoort.
In 911 tekende de koning van Frankrijk een vredesverdrag met de Viking Rollo. In dit verdrag stond dat de Noormannen zich mochten vestigen in het noordelijk deel van het land, in ruil werd de rest van Frankrijk gespaard van hun invallen. Dit verdrag van Saint-Clair-sur-Epte zorgde voor de stichting van Normandië, de Noorman'regio. Deze streek is erg getekend door de komst van deze vreedzame viking's, een geschiedenis die velen niet echt kennen. De Engelse invloeden zijn meer gekend. Die kwamen er toen Willem de veroveraar op dit deel van Frankrijk sprong, maar de invloed van de Noormannen is er wel degelijk. De evenementen zullen draaien rond het thema : Middeleeuwen of viking's, en de geschiedenis van de streek in kader brengen. In de maanden juli en augustus zullen er veel feesten gepland worden langs de spoorlijn van Trouville naar Dives. De agro-culinaire dienst van de streek Normandie creëerde zijn eigen feestmenu met 100% streekgebonden ingrediënten. Het receptenboek zal verkrijgbaar zijn in mei in elke boekhandel in de streek. De abdijen van Normandië zullen hun kader ter beschikking stellen voor de theater voorstellingen, fototentoonstellingen, diners en concerten.
Bayeaux organiseert een borduurwedstrijd om een nieuw tapijt te maken. Caen organiseert een fotowedstrijd van harley Davidson's rally die in mei gehouden wordt, dit in het voetspoor van willem de veroveraar en de route 1066.
Als u meer info wil:
 www.happybirthdaynormandie.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten