dinsdag 12 april 2011

Virus online

Het platform eHealth is er bijna. U zou denken dat het weer internationaal nieuws is, nee, het is een nieuw platform van Belgie, om geen twee namen te moeten plakken, Frans Nederlands, namen ze de Engelse term, besparing heet dat. 
eHealth is een nieuw platform van de sociale instellingen. Begin 2012 zou het in werking treden. Er waren nog wat problemen rond de beveilingingstechnologie. Zeker voor het verinternetten van uw medische gegevens is veiligheid wel cruciaal. Het platform zou al de medische gegevens van de patiënten centraliseren zodat ze beschikbaar zijn voor alle hulpverleners te lande. De hulpverleners mogen enkel die informatie raadplegen die zij nodig hebben, een arbeidsgeneesheer mag bijvoorbeeld niet heel de historiek zien van een werknemer. De ICT-dienst Smals rond verder deze beveilingsystemen af. "Alle belangrijke gegevens worden in een digitale kluis bewaard," zegt Frank Robben van eHealth, "de hulpverleners krijgen een unieke sleutel die ze samen met een sleutel van ehealth kunnen gebruiken om de info op te vragen, die info die zij nodig hebben." Technisch gezien is het systeem rond begin 2012, dan zullen zorgverstrekkers beginnen om hun dossiers in te voeren, het platform zal dus geleidelijk geintroduceerd worden.
Er zal dan ook electronisch worden voorgeschreven, de papieren versie van de medicijnen dokter-apotheker zullen vervallen. Dit systeem wordt momenteel reeds uitgetest door een 60-tal artsen. In 2013 moeten de patienten met hun electronische identiteitskaart bij de apotheker terecht kunnen ipv met hun SIS-kaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten