dinsdag 5 april 2011

Fed. Wallonie-Bruxelles: geen plan noch B

Dit zegt Richard Miller, van de MR (Waalse Liberalen) als antwoord op het verwijt van Van Rompuy (CD&V).

Richard Miller wordt door Le Soir geintervieuwd. Eric van Rompuy zou gezegd hebben dat de Federatie Wallonie-Bruxelles een plan B is voor de Belgische hervorming.
Miller zegt dat het gewoon een teken is om te bewijzen dat Wallonie geen 10de wiel aan de wagen is.
 "Dit is een visie om het nieuwe Franse landschap van het Federale Belgie uit te tekenen, het is zeker geen plan B. Het was reeds langer gegroeid tussen de vier Waalse partijen, maar met de uitlating van Kris Peeters hebben we de bekendmaking versneld.
De verandering heeft vooral te maken met de bevoegdheid van de Franse Belgische gemeenschap, hun samenhang is belangrijk voor het uitzetten van het beleid. De Franse gemeenschap en de Waalse willen een gemeen beleid waarborgen, verklaart Miller. De naamswijziging is ook geen manier om Vlaanderen het zwijgen op te leggen of om Vlaanderen uit Brussel te zetten. Het is een teken aan de overgrote Franstalige meerderheid in Brussel dat ze hun Waalse banden niet verliezen. De Federatie Wallonie-Brussel is geen annexatie van Brussel met Wallonie, het is een gezamelijk beleidsplan met de nadruk op Federatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten