maandag 4 april 2011

De lichtjes van de Schelde

In Bornem is de eerste Internationale Scheldeweek (van 15 tot 22 mei) voorgesteld. Speciaal voor die gelegenheid trad actrice Antje De Boeck er symbolisch in het huwelijk met de rivier. Zo wil ze ook meer aandacht krijgen voor de waterkwaliteit van de Schelde en haar zijrivieren.
 
Maandag 4 april trouwde Antje De Boeck met de Schelde. Ze keerde hiervoor terug naar de prachtige locatie van de Notelaer in Hingene waar ze als actrice schitterde in de één-reeks Stille Waters. Ondersteund door de accordeonmuziek van Rony Verbiest, sprak ze de Schelde liefdevol toe. Antje beloofde de Schelde haar eeuwige liefde en trouw, bij storm en ontij, maar ook bij stille waters.






Met dit huwelijk zet de kersverse bruid in de verf dat het noodzakelijk en waardevol is over de grenzen heen samen te werken aan de waterkwaliteit van de Schelde, van bron tot monding, van Frankrijk tot Nederland. Tijdens de Internationale Scheldeweek, van 15 tot 22 mei, wil ScaldWIN het ruime publiek dichter bij de Schelde brengen, van haar bron tot de monding met inbegrip van al haar zijrivieren. Verschillende organisaties uit Frankrijk, België en Nederland staken de koppen bij elkaar om een grensdoorbrekend programma samen te stellen van wandel- en fietstochten, schoolprojecten, seminaries, …
Met deze week zal de Schelde het hart van nog veel meer mensen sneller doen slaan. Alle verliefden krijgen de kans om ook met de Schelde te trouwen. Wie zijn of haar liefde aan de Schelde wil verklaren, kan dat op www.scheldeweek.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten