donderdag 24 december 2015

Aan iedereen die het horen wil

 Een zalige gelukkige en vredevolle kerstavond!
De redactie heeft het 1 keer teveel gelezen in facebook: 'Ik hou niet van kerst, het is gemaakt. ' Ten eerste is Kerst een feest, gezellig bij elkaar zijn, vieren, even stilstaan en/of plezier maken. Daar is weinig gemaakt aan. Net zoals je elk jaar een verjaardag viert, Pasen de dag is waarop we eitjes eten, Sinterklaas de avond waarop we onze schoen zetten en Moeder- en Vaderdag om met bloemen te komen.  Gemaakt? Kijk dan even bij je binnen, luister naar jou stem van vrede en warmte. Zeker dat de fluisterboodschap nog ergens verdoken zit.


De Kelten wisten het al, deze avond is speciaal. Een van de donkerste nachten van het jaar. Tijd om de kerstenboom in lichte laaien te steken, om iedereen rondom je warmte en vrede toe te wensen, op hoop van zege naar de lente toe.
Een feest van loutering, een lichtje in het  donker, samen zijn en even, ook al is het maar 1 nacht 'van elkaar te houden' Gemaakt? tja...dan toch ook voor jou een Noche Buena, zoals ze in het Spaans zeggen: een Gezegende Avond in stilte en in vrede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten