zondag 1 november 2015

Onze gekke blauwe planeet

Wat hebben een niesende aap, een wandelende vis en een puddingachtige slang gemeen? Wel, dat ze drie voorbeelden zijn van de 200 nieuwe diersoorten die ontdekt zijn in de Himalaya dit jaar, dit volgens een rapport van het WWF.


Het rapport, 'de verborgen Himilaya: het wonderland van Azie' werd deze maand vrijgegeven en telt 133 nieuwe planten, 39 ongewervelde dieren, 26 vissen, 10 amfibien, 1 reptiel (gelukkig), 1 vogeltje en 1 zoogdier. Een hele hoop nieuwe soorten, waarvan de mensheid het bestaan niet van kende. 



De Himalaya is uitgeroepen tot de meest diverse streek van onze planeet. Deze charismatische faunastreek verrast de wereld steeds opnieuw met ontdekkingen, zegt Ravi Singh, CEO van het WWF-Indie en van het WWF Himalaya initiatief.


Het gekste dier is wel de wandelende kleine smurfvis die zuurstof haalt uit de atmosfeer en 4 dagen op land kan overleven. Hopelijk hebben ze het niet uitgeprobeerd, want daar gaat de nieuwe soort al dadelijk de uitsterving tegemoet. Een ander zeer raar beestje is de niesende aap. Elke keer dat het regent, wordt zijn neus, die omgekeerd op zijn hoofd staat, geprikkeld en niest het beestje zich voorbij. En dan de mooiste slang ter wereld, het lijkt wel of ze een kanten kleedje aan heeft. Bij elke ontdekte nieuwe soort, lijkt het erop of de wereld nog gekker is dan we al dachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten