woensdag 16 september 2015

Vluchten kan nog...

De vluchtelingenrij wordt steeds groter. Regeringen vinden er geen antwoord op. We worden overspoeld door foto's en berichten. Tot ik dit in de bus kreeg.Het bewijst dat het kan, menselijkheid is ons nog eigen. Ogen sluiten voor het probleem dat deze vluchtelingenstroom veroorzaakt, is niet de bedoeling van de Redactie, alleen de menselijke kant tonen.Het leven gaat verder, ook al sta je in de rij voor een wereld zonder geweld.
Een Deense politie agent neemt even de tijd om een spelletje te spelen met een vrolijk Syrisch meisje. Hij nam zijn trouwring af en speelde: in welk vuistje ziet ie?Claus Fisker, de fotograaf, begeleidde een groep vluchtelingen van de Duitse grens Denemarken binnen. Deze beelden werden gemaakt op 9 september.
'Het was een zeer emotioneel moment,' vertelt Fisker. 'In het midden van heel deze trieste geschiedenis, zag ik plots de kans om beelden te schieten die niet alleen onze 'nee' uitdrukt.'

De Deense politie wil de naam van de agent liever anoniem houden. De beelden spreken voor zich, daar hoeft geen commentaar bij, was het commentaar van de politie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten