vrijdag 10 juli 2015

Goed Nieuws in bange dagen

Goednieuws in bange dagen. De Chinese beurs krijgt een flinke deuk. Wallstreet ligt even stil en er staan 500 vliegtuigen aan de grond van een Amerikaanse Vliegmaatschappij. Het lijkt een draaiboek van Spooks!
In China verbieden ze de CEO's, directie en de eigenaars van bedrijven die meer dan 5% eigen aandelen hebben, om te verkopen. Hierdoor proberen ze om de beurscrash tegen te houden. De regering heeft de markt een grote injectie gegeven van cash geld, iets dat economen ook niet zo graag zien. 'Dat is een valse bescherming en duurt meestal niet lang,' horen we op Bloomberg TV van een Australische financist. De ijzerprijs duikelt naar beneden, op zijn laagste peil sinds zes jaar. Deze crisis kreeg al een naam, een paar uur nadat het begon: China's 1929. Het jaar van de grootste  Chinese depressie.
Verder werd het handelsovereenkomst getekend tussen Amerika en Europa. Griekenland was een mooie dekmantel en de meeste politieke partijen hielden zich gedeisd, zelfs de Piraten Partij zag het euvel pas als het te laat was. Een zwarte dag, zelfs voor de Goednieuwskrant, maar ...na regen komt zonneschijn en die spreuk is altijd waar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten