maandag 27 april 2015

Van multinationals, psychiaters, pers, facebookers en twitteraar

Eerst waren het de bloggers, onze krant is alweer 8 jaar. Onze prille stappen werden dadelijk gesmaakt op het internet. Sinds een paar jaar zien we een gezonde evolutie in het perslandschap en dit via Facebook en Twitter. Het zijn nu volwassen communicatiekanalen geworden, die een enorme emancipatorische waarde hebben. Is je boodschap sterk, wordt je beloond. Tegelijk straft die massa ook genadeloos af als je fouten maakt. Maar krampachtige analyses als zouden sociale media 'de moderne schandpaal' of 'de open riool' zijn, bewijzen vooral hoe moeilijk de gevestigde orde omgaat met verlies van het monopolie op massacommunicatie. 

Maar laat ondertussen de digitale revolutie in de media vooral lekker verder razen, en probeer met al het positieve van Facebook, Twitter of WhatsApp aan de slag te gaan. Want u, de lezer, had nog nooit zoveel macht in de media. Geniet er dus maar van.

Ooit al gehoord van Gitte Denteneer? Waarschijnlijk niet. Een jonge vrouw die zichzelf omschrijft als "travel. marketair. leuven. pictures say more than words.". Meer weten wij ook niet. Maar diezelfde dame zette deze week iets heel krachtig in beweging met één tweet.
Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten