zaterdag 18 april 2015

De vrouw met de honden

Het cinefielen feest in Buenos Aires is weer begonnen. De helft van De Redactie is daar te vinden, tussen koffie en het zonnetje op het terras van het shopping Village Recoleta. Zoals de diva's van het witte scherm, bewegen we ons van film naar film. Deze twee weken krijg je het relaas van BAFICI, het belangrijkste filmfestival van de onafhankelijke film op het Amerikaanse continent.

De film ‘De honden dame’ brengt ons het verhaal verteld uit twee invalshoeken. Het visuele geeft een gevoelsbeeld weer terwijl er een zucht doorwaait van het ingehouden mistige landelijke leven. De film zelf vertelt het verhaal niet. Het leidt ons tot ernaartoe. Een geschiedenis, een familie, een plaats. De vrouw leeft een simpel leven, gecompliceerd als ze in aanraking komt met de rest van de wereld. Ze leeft onder een eenzame ambu, geisoleerd door haar gedachten, haar wereld. Breekbaar, samen met haar honden, in een stille film die ons brengt naar wat in onszelf leeft.

De film is een productie van twee vrouwen die reeds hun strepen behaalden in de Argentijnse cinema. De opleiding Cinema in Argentinie is heel beroemd en vooruitstrevend. Met de meest simpele dingen vullen ze groots het witte scherm. Laura Citarella regiseerde in 2005 de film Ostende (Argentinie) en brengt nu als volwaardig lid van de studio El Pampero DogLady uit. Veronica Llinas, geboren in 1960 in Buenos Aires, studeerde theater, mime en acrobatie. Zij is lid van de humoristische groep ‘Gambas al Ajillo’. Ze maakt programma’s voor televisie en zet nu, samen met Laura, deze gevoelige prent neer.

 Reeds te zien op het internationaal filmfestival in Rotterdam

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten