vrijdag 13 februari 2015

Fietsend verkeer

Op 23 juni 2015 reikt de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken voor de tweede keer de prijs Fietsgemeente/Fietsstad uit. Net als drie jaar geleden wordt de prijs toegekend aan een stad of gemeente, in drie categorieën op basis van het inwonersaantal. In totaal krijgen drie steden en gemeenten de titel van Fietsgemeente/Fietsstad 2015.

In 2012 voerde MINT al een gelijkaardig onderzoek uit in het kader van de uitreiking 'Fietsgemeente/fietsstad 2012' en ook nu staat MINT in opdracht van de Vlaamse overheid in voor de inhoudelijke doorlichting van de genomineerden.

Op een objectieve manier wordt er binnen elke categorie een vergelijking gemaakt tussen de genomineerden, en dat voor de verschillende thema's van het fietsbeleid. Hiervoor worden de ingediende documenten gescreend, wordt een beroep gedaan op bijkomende informatie en gebeurt er een plaatsbezoek met de fiets.

Het is de bedoeling om de stad of gemeente naar voren te schuiven die de voorbije drie jaar de meeste en beste acties ondernam voor de fiets, en tegelijk de grootste ambitie toont voor een integraal fietsbeleid in de nabije toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten